Пивоварни дрожди NovaLager

Бирени дрожди за долна ферментация
Пивоварни дрожди NovaLagerПивоварни дрожди NovaLager
Продажна цена 9,30 лв
Отстъпка
Пивоварни дрожди NovaLager
Пивоварни дрожди NovaLager
Описание

Официален дистрибутор за България – Винарко ЕООД

Lallemand BrewingLalBrew NovaLager™ е истински долноферментиращ хибрид на Saccharomyces pastorianus от новата линия Група III, който е избран за производство на чисти лагер бири с отличителни вкусови характеристики и превъзходна ферментационна производителност. LalBrew NovaLager™ е силен лагерен щам с идеални характеристики за производство на лагер бира, включително бърза ферментация и висока ферментационна степен. Отличителният ароматен профил е много чист, с леки естери при широк температурен диапазон. LalBrew NovaLager™ е избран с помощта на класически и не-ГМО методи за размножаване, за да се получи нов хибриден щам Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces eubayanus, който определя нова лагерна линия от Група III, която е различна от всички други традиционни щамове Saccharomyces pastorianus. Този щам е с ниско продуциране на вицинални дикетони - VDK / диацетил и използва патентована технология от Калифорнийския университет Дейвис (САЩ), която инхибира производството на сероводород (H2S) и други странични аромати, като по този начин намалява времето за съзряване, така характерно за производството на лагерни бири.

Насоки за приложение

  • За производството на лагерни бири с долна ферментация

Технологични характеристики

  1. Висока ферментационна степен между 78 и 84% и средна флокулация
  2. Ароматът и вкусът са чисти с ниски до средни естери, без сяра
  3. Температура на ферментация – между 10°С и 20°С
  4. Скоростта на ферментация и времето на ферментация, както и ферментационната степен зависят от посевното количество, обработката на дрождите, температурата на ферментация и хранителния състав на пивната мъст.

Препоръчителни дози за употреба

Приблизително между 50 и 100 гр. / 100 литра пивна мъст, при главна ферментация при около 15°С ÷ 25°С. При по-ниска температура дозите следва да се завишат.

Начин на употреба

В чист съд пригответе чиста вода с температура около 30 ÷ 35°С т.е.  съотношението Дрожди/Вода е 1:10. Не използвайте пивна мъст или вода от обратна осмоза. Изсипете дрождите във водата, разбъркайте леко и оставете в покой за около 15 минути, след което отново разбъркайте разтвора. Оставете го в покой за още 5 минути и добавете към пивната мъст. С цел темпериране и адаптиране на дрождите, на равни части и през 5 минути, добавете същото количество пивна мъст, колкото и вода в началото. Желателно е разликата в температурите между разтвора и мъстта да не бъде повече от 10°С с цел избягване на термичния стрес. Прибавете така подготвената дрождена култура към пивната мъст.

Дрождите LalBrew NovaLager™ са напълно приспособени за да оцелеят при рехидратация. Те съдържат оптимален запас запас от въглехидрати и ненаситени мастни киселини за постигане на активен растеж. Излишно е да се аерира пивната мъст при първа употреба.

Съхранение

Да се съхраняват в хладилник и непосредствено преди употреба да се темперират на стайна температура.

Предлагани опаковки

Оригинална опаковка с 11 гр. от продукта – 9,30 лв.