Ензим червени вина Lafase HE Grand Cru

За вина с наситен цвят и меки танини
Ензим червени вина Lafase HE Grand CruЕнзим червени вина Lafase HE Grand Cru
Продажна цена 1,80 лв
Отстъпка
Опаковка
Описание

Lafase HE Grand Cru е пречистен ензимен продукт, предназначен за производство на структурирани червени вина с наситен цвят и меки танини. Lafase HE Grand Cru се използва за производство на висококачествени вина предназначени за дълго отлежаване, при които обемът и дължината на структурата са много важни.

Предназначение

  • Подпомага екстракцията на багрилна материя и танини с висока степен на полимеризация, които характеризират плътните, меки и богати на вкус вина.
  • Позволява екстензивна селективна екстракция на компоненти от ципите и пулпа във водна среда (антоциани, танини свързани с полизахаридите, ароматни предшественици и аромати) с или без предферментационна или след ферментативна мацерация.
  • Поради липсата на цинамилестеразна активност се ограничава образуването на етил фенолни предшественици (конска пот, обор), когато има потенциална възможност за зараза с бретаномицес.
  • Предпазване на цвета поради пречистеността от антоцианаза

 Енологични особености

Lafase HE Grand Cru може да се вложи след смилане или по време на студената мацерация. Ензимът се инактивира невъзвратимо от бентонит. Всяка бентонитна обработка трябва да се провежда след завършване на ензимната активност или ензимите трябва да се добавят след премахване на бентонита. Lafase HE Grand Cru не е чувствителен към нормални дози SO2 (< 300 мг/литър) но се препоръчва да се избягва директен контакт между ензимите и серните разтвори.

Ензимните продукти са активни при температури между 5°C до 60°C при стойности на pH от 2.9 до 4.0

Начин на употреба

Разтворете Lafase HE Grand Cru във вода или гроздова мъст в съотношение Ензим/Вода 1:10 Продуктът се разтваря моментално при стайна температура. Прибавете полученият разтвор и разбъркайте с цел по-добро хомогенизиране.
След разтваряне на ензима използвайте възможно по-бързо. Ако разтворът се съхранява на хладно, използвайте 6 до 8 часа след разтварянето. В случай, че гроздовата каша или мъст се сулфитира, то препоръчително е влагането на ензима да стане 2-3 часа след сулфитирането.

Препоръчителни дози

Дозите се променят спрямо качеството на ципите (здравина), фенолна зрялост и санитарни условия на реколтата.

  • Червено грозде с оптимална зрялост: 3 до 5 гр./100 килограма грозде
  • Неузряло или грозде с дебела ципа: 4 до 5 гр./100 килограма грозде
  • Поразена реколта: 5 гр./100 килограма грозде (да се сложи след започване на ферментацията

Съхранение

Да се съхранява в хладилник (4 - 6°C) за запазване на ензимната активност.

Предлагани опаковки

Опаковка с 2 гр. от продукта – 1,80 лв.
Опаковка с 5 гр. от продукта – 3,60 лв.
Опаковка с 10 гр. от продукта – 6,60 лв.
Опаковка с 20 гр. от продукта – 12,30 лв.