Пивоварни дрожди BRY-97

Бирени дрожди за горна ферментация
Пивоварни дрожди BRY-97Пивоварни дрожди BRY-97
Продажна цена 7,20 лв
Отстъпка
Опаковка
Пивоварни дрожди BRY-97
Пивоварни дрожди BRY-97
Пивоварни дрожди BRY-97
Описание

Официален дистрибутор за България – Винарко ЕООД

Lallemand BrewingДрождите LalBrew BRY-97 са горно ферментиращи, подходящи за стилове като American West Coast и са селекционирани от института Siebel за производство на висококачествени ейлове. LalBrew BRY-97 са неутрален щам с висока флокулационна способност, която може да се използва за направата на голямо разнообразие от американски бири. Продуцираният от LalBrew BRY-97 ензим β-глюкозидаза, може да насърчи биотрансформацията на хмел и да подчертае хмелевия вкус и аромат при сухо охмеляване.

Насоки за приложение

  • За производството на бира с горна ферментация

Традиционните ейлове получени с LalBrew BRY-97 включват, но със сигурност не се ограничава до Cream Ale, American Wheat, Scotch Ale, American Pale Ale, American Amber, American Brown, American IPA, American Stout, Russian Imperial Stout, Imperial IPA, Roggen/Rye, Old Ale и American Barleywine.

Технологични характеристики

  1. Бързо стартиране на ферментацията
  2. Средна до висока ферментационна степен
  3. Температура на ферментация – между 15°С и 22°С
  4. Висока флокулационна способност
  5. Устойчивост на алкохол – до 13 об.%

Препоръчителни дози за употреба

Приблизително меду 50 до 100 гр. / 100 литра пивна мъст.

Начин на употреба

В чист съд пригответе чиста вода с температура около 30 ÷ 35°С т.е.  съотношението Дрожди/Вода е 1:10. Не използвайте пивна мъст или вода от обратна осмоза. Изсипете дрождите във водата, разбъркайте леко и оставете в покой за около 15 минути, след което отново разбъркайте разтвора. Оставете го в покой за още 5 минути и добавете към пивната мъст. С цел темпериране и адаптиране на дрождите, на равни части и през 5 минути, добавете същото количество пивна мъст, колкото и вода в началото. Желателно е разликата в температурите между разтвора и мъстта да не бъде повече от 10°С с цел избягване на термичния стрес. Прибавете така подготвената дрождена култура към пивната мъст.

Дрождите LalBrew BRY-97 са напълно приспособени за да оцелеят при рехидратация. Те съдържат оптимален запас запас от въглехидрати и ненаситени мастни киселини за постигане на активен растеж. Излишно е да се аерира пивната мъст при първа употреба.

Съхранение

Да се съхраняват в хладилник и непосредствено преди употреба да се темперират на стайна температура.

Предлагани опаковки

Опаковка с 10 гр. от продукта – 4,80 лв.
Опаковка с 20 гр. от продукта – 8,70 лв.
Опаковка с 30 гр. от продукта – 12,90 лв.
Опаковка с 50 гр. от продукта – 21,30 лв.
Оригинална опаковка с 500 гр. от продукта – 139,20 лв.