Пивоварни дрожди Köln

Бирени дрожди за горна ферментация
Пивоварни дрожди KölnПивоварни дрожди Köln
Продажна цена 7,20 лв
Отстъпка
Пивоварни дрожди Köln
Пивоварни дрожди Köln
Описание

Официален дистрибутор за България – Винарко ЕООД

Lallemand BrewingLalBrew Köln е идеален за приготвяне на традиционни бири в стил Kölsch и други неутрални ейлове. Неутралният характер на този щам подчертава деликатните хмелови аромати, като същевременно придава и фини плодови естери. Чрез продуцирането на ензима β-глюкозидаза, Köln може да насърчи биотрансформацията на хмел и да акцентира върху неговите вкус и аромат. При по-студените ферментации ще имат по-неутрален характер, докато по-топлите ферментации ще продават по-изразен плодово-естерен профил.

Насоки за приложение

  • За производството на бира с горна ферментация kölsch-style и неутрални ейлове

Технологични характеристики

  1. Ферментацията може да приключи за 7 дни, малко по-бавно от повечето ейлови щамове. Това е перфектна характеристика за този щам.
  2. Неутрален до леко плодов и естерен вкус и аромат.
  3. Средна до висока ферментационна степен и средна флокулация.
  4. Температура на ферментация – между 12°С и 20°С
  5. Лаг фазата може да бъде по-дълга в сравнение с други ейлови щамове, варираща от 24-36 часа

Препоръчителни дози за употреба

Приблизително 100 гр. / 100 литра пивна мъст.

Начин на употреба

В чист съд пригответе чиста вода с температура около 30 ÷ 35°С т.е.  съотношението Дрожди/Вода е 1:10. Не използвайте пивна мъст или вода от обратна осмоза. Изсипете дрождите във водата, разбъркайте леко и оставете в покой за около 15 минути, след което отново разбъркайте разтвора. Оставете го в покой за още 5 минути и добавете към пивната мъст. С цел темпериране и адаптиране на дрождите, на равни части и през 5 минути, добавете същото количество пивна мъст, колкото и вода в началото. Желателно е разликата в температурите между разтвора и мъстта да не бъде повече от 10°С с цел избягване на термичния стрес. Прибавете така подготвената дрождена култура към пивната мъст.

Дрождите LalBrew Köln са напълно приспособени за да оцелеят при рехидратация. Те съдържат оптимален запас запас от въглехидрати и ненаситени мастни киселини за постигане на активен растеж. Излишно е да се аерира пивната мъст при първа употреба.

Съхранение

Да се съхраняват в хладилник и непосредствено преди употреба да се темперират на стайна температура.

Предлагани опаковки

Оригинална опаковка с 11 гр. от продукта – 7,20 лв.